Mer information om våra snabba och bekväma villkor för korta lån

Ansöka om ett lån

Hur mycket kan jag låna?

Som förstagångsanvändare kan du låna upp till 5 000.00 kr. Återkommande kunder kan låna upp till 50 000.00 kr.

När kan jag ansöka om ett lån?

En låneansökan kan skickas in när som helst. Ansökningar handläggs under vår kundtjänsts öppettider.

Vilka krav måste jag uppfylla för att ansöka om ett lån?

Som en ansvarsfull långivare granskar vi varje ansökan noggrant. För att din låneansökan skall godkännas måste du ha ett giltigt mobiltelefonnummer, en fast årlig inkomst, vara minst 18 gammal, ett giltigt identitetskort, vara bosatt i Sverige och kunna identifiera dig via din internetbank samt få godkänd i våran kredit- och bedrägerigranskningskontroll. Vi värdesätter ärlighet i våra kunder, därför är det av stor väsentlighet att du uppger rätta information när du anhåller om ett lån hos oss.

Hur ansöker jag om ett lån?

För att få ett lån måste du ha ett registrerat användarkonto på vår webbplats. Man registrerar sig på vår webbplats i samband med den initiala låneansökanprocessen, vilket totalt sett inte tar mer än tio minuter.

Om du redan har ett användarkonto och har använt vår tjänst tidigare behöver du bara fylla i låneansökan. Genom att exempelvis välja ett lämpligt lånebelopp och period direkt från vår webbplats. Därefter tar det bara några minuter att skicka in ansökan.

Läs mer om processen för låneansökan i delen Så här fungerar det på vår webbplats.

Varför avslogs min ansökan trots att jag tidigare har godkänts som kund?

Om du blir godkänd för ditt förstagångslån betyder det att du har uppfyllt kraven för att få ett lån. Dock utför vi en separat kreditkontroll för varje låneansökan genom att till exempel kontrollera olika databaser med skuldregister. Om vi har avslagit din ansökan innebär det att du just nu inte uppfyller kraven för att få ett lån. I en sådan situation ska du kontakta vår kundtjänst för mer information.

Ta emot, betala tillbaka och förläng ditt lån

När kommer pengarna att överföras till mitt konto?

Creditstar har konton i alla större banker, vilket innebär att efter ett lån är godkänt kommer pengarna i allmänhet att överföras till ditt konto som en intern överföring. Denna transaktion borde inte ta mer än 15 minuter, men kan variera mellan olika banker beroende på deras villkor.

Jag vill betala tillbaka mitt lån snabbare än amorteringsplanen kräver. Kommer detta att förändra något för mig?

Du kan utöva rätten till återbetalning i förtid inom 14 dagar efter att låneavtalet har ingåtts. I sådana fall måste du meddela oss skriftligen genom att skicka oss ett brev från inkorgen i ditt användarkonto. För detta måste du logga in på din användarsida.

I detta fall måste du betala tillbaka eventuellt belopp som du är skyldig oss, inklusive ränta som beräknas på daglig basis. Vår kundtjänst kommer att meddela dig om ditt exakta saldo när du väl har skickat in en sådan begäran.

Var kan jag hitta information om att betala tillbaka på lånet?

Återbetalningar på lån kan göras baserat på översikten för lånsaldot som vi skickar till din e-post före det fastställda amorterings- eller återbetalningsdatumet. Du finner mer information om du loggar in med dina användaruppgifter. Se till att ange rätt referensnummer för att säkerställa att amorteringarna når oss snabbt.

Vad ska jag göra om jag inte klarar av en amortering?

Om du inte kan betala tillbaka i tid, kontakta då vår kundtjänst.

Jag har betalat tillbaka mitt lån men fick ett skuldmeddelande. Varför?

Tack för att du betalar din skuld. En skuld kan fortfarande synas i våra databaser om du till exempel har angivit fel referensnummer, eller om du gjorde betalningen efter förfallodatumet. I en sådan situation och om du har några frågor ska du kontakta vår kundtjänst.

Hur kan jag förlänga låneperioden?

Du kan förlänga ditt nuvarande lån med 5-30 dagar genom att logga in på vår webbplats med dina användaruppgifter. På sidan "Mina aktiviteter" kommer du till funktionen för att förlänga låneperioden. För att bekräfta processen måste du betala avgiften för den. För att bekräfta processen måste du skicka in en förlängningsbegäran och sedan betala in avgiften för detta före det ursprungliga förfallodatumet för din återbetalning. Om du inte utför någon av dessa två steg kommer vi inte att kunna förlänga ditt lån.

Allmän information om vår lånetjänst

Hur skyddas mina personuppgifter?

När vi hanterar våra kunders personuppgifter följer vi alltid lagen och uppfyller de högsta säkerhetskraven. Av denna anledning använder vi teknik och IT-lösningar i världsklass. I enlighet med personuppgiftslagen vidareför inte Creditstar sina kunders uppgifter till tredje man, inklusive kundernas vänner och familj.

Kommer ett korttidslån att påverka mina möjligheter att få lån från en bank senare?

Banker bör inte avslå låneansökningar baserat på tidigare korttidslån eftersom de är en vanlig lånetyp. Om en person inte har några skulder hos finansiella institutioner då bör det inte vara något problem när man ansöker om låneprodukter. Om din ansökan fortfarande avslås och den gäller Creditstar, kontakta då vår kundtjänst. Vi kommer att förse banken med låneinformation som borde vara till din hjälp med den nya låneansökan. Utifall ett negativt svar rekommenderar vi alltid att man frågar banken om anledningen och möjligheten att förklara användningen av Creditstars tjänster.

×